Cum scăpați de buruienile dintre pavele

Timp de citire: 2 minute

Pavarea curții este o soluție practică și estetică, însă vine la pachet și o serie de recomandări de care trebuie să țineți cont. Întrucât între rosturile pavajelor există nisip, umezeala și vântul favorizeză apariția buruienilor. Ce faceți pentru a păstra un aspect îngrijit al curții veți afla în cele ce urmează!

           

Puteți opta pentru smulgerea manuală a buruienilor, însă această metodă este consumatoare de timp și energie, iar rădăcinile nesmulse vor forma în scurt timp alte plante. Protejați-vă mâinile folosind mânuși de grădină!


O altă metodă eficientă în combaterea buruienilor dintre pavaje poate fi pulverizarea de erbicid, însă în acest caz este important să respectați dozajul și instrucțiunile recomandate de producător. Erbicidul ajunge prin frunze la rădăcină și o usucă, apoi puteți curăța cu ușurință pavajul. Țineți cont de faptul că foarte multe tipuri de eribicid sunt toxice!

Există și soluții pe care le puteți prepara acasă și care și-au dovedit eficacitatea, cum ar fi amestecul de apă caldă și oțet. Acesta se adaugă într-un pulverizator și se aplică pe plante, iar în timp de câteva zile se vor usca. Pentru o acțiune suplimentară de distrugere a buruienilor, puteți adăuga aproximativ o linguriță de săpun de vase în flaconul cu pulverizator. Această metodă este una cost efficient și totodată prietenoasă cu mediul! 

O metodă recomandată pe internet menționeză despre umplerea rosturilor cu mortar, însă nu recomandăm acestă metodă, întrucât mortarul se va impăștia și pe suprafața pavajului și va estompa culoarea pavelelor, iar revenirea la culoarea inițială nu va mai fi posibilă.


În concluzie pavajul este un material care vine la pachet cu respectarea unor recomandări pentru a păstra un aspect estetic plăcut o perioadă cât mai mare de timp!