3 pași de luat în calcul înainte de a achiziționa pavajul

Timp de citire: 2 minute

Decizia pavării curții este un pas important in amenajarea locuintei. Pentru a optimiza la maxim costurile și a avea certitudinea alegerii corecte a produsului potrivit îți prezentam pașii pe care îi considerăm importanți în luarea acestei decizii.

Primul pas

Primul pas este stabilirea bugetului disponibil. Trebuie să aveți in vedere ca pe lângă pavaj, vor trebuie achiziționate și borduri, totodată trebuie luat in calcul și costul echipei de montaj, precum și 2% material extra pentru pierderile din tăieturi. La partea de pregătire a terenului se adaugă și costurile cu materia prima necesara amenajării: nisipul, piatra concasata. Nu uita faptul ca la costul pavajului se poate adaugă în unele cazuri și transportul plus descărcarea mecanizată!

Al doilea pas

Al doilea pas este măsurarea, sau stabilirea suprafeței care urmează a fi pavată. Dacă ai lipsă de inspirație, un consilier WISE te poate sfătui ce proporție a suprafeței pavate să ai în contrast cu zonele verzi, ce culoare ar fi potrivita cu stilul arhitectural sau ce model se potrivește în funcție de destinația pavajului (pentru trafic cu mașina, pentru trafic pietonal etc.) Creează spațiul care reflecta personalitatea ta!

Al treilea pas

Al treilea pas, care este mai mult o recomandare, vizează atât partea de pregătire a terenului, cat și partea de execuție a lucrării, unde ar fi bine să apelezi la o echipa specializata in montaj, întrucât modul de pregătire al stratului suport este foarte important pentru a obține o durată cât mai mare de viață a pavajului!