Cum îngrijești pavajul toamna?

Timp de citire: 2 minute

Odată cu schimbarea anotimpului, modificările climatice vor avea impact și asupra aspectului pavajului din curte, așa că haideți să discutăm despre pavaje și care este cea mai bună îngrijire pentru a-i crește durata de viață!

            Toamna aduce schimbări climatice semnificative, scăderi de temperatură, precipitații mai abundente, iar pavajul ar avea nevoie de o îngrijire specifică în această perioada.

            Pentru început îți recomandăm să cureți pavajul prin înlăturarea buruienilor apărute, apoi măturare, însă ar fi bine să folosești o mătură specială pentru pavaj, care este puțin mai dură și concepută astfel încât să nu zgârie suprafața pavajului. După măturare pasul următor este să cureți zona cu un aparat de spălat cu presiune și soluții speciale de curățare pentru înlăturarea mizeriei. Dacă este cazul se poate face adaos de nisip uscat de granulație 0-3 sau 0-4 pentru umplerea golurilor dintre pavele. După ce pașii enumerați au fost parcurși, se trece la sigilarea pavajului, care semnifică aplicarea unui strat de impermeabilizant care are rolul de proteja pavajul de murdărie. Astfel de produse pentru toaletarea pavajului se pot achiziționa de la magazinele de specialitate sau din magazinele de bricolaj, iar pentru aplicare se pot folosi pulverizatoare.

            Utilizarea unui astfel de tratament ar trebui să ducă la o scădere a capacității de absorție  și blocarea pătrunderii apei și a murdăriei și pot fi cu aspect natural, nemodificând culoarea pavajului, sau sub formă de lac. Orice produs alegeți trebuie studiate specificațiile și modul de aplicare.


Dacă iți place cum arată pavajul atunci când este ud și vrei să menții acest aspect cât mai mult timp, poți opta pentru produsele special concepute pentru beton cu aspect umed, însă ar fi bine să ai în vedere că și acest lac se poate duce de la un sezon la altul.          

            Orice variantă de amenajare alegi este bine să ai alături un partener de încredere și nu uita faptul că pavajul este o investiție în timp, care poate rezista până la 30 de ani dacă este montat și îngrijit corespunzător.

            Descoperă gama de pavaje produse cu pasiune în România de peste 20 de ani: www.wise.ro